Praktische info

DE KAMERS

B&B De Beekvallei heeft 10 ruime luxe gastenkamers, allen met eigen badkamer en toilet. Ze zijn voorzien van alle gemakken: uitstekende box spring bedden, gratis wifi, kabeltelevisie, koelkastje, waterkoker met gratis koffie en thee.
Haardroger in de badkamer.

Type I   : Standaardprijs voor 2 personen, per nacht, inclusief ontbijt     €  90,00 

              Een 2-persoonskamer op basis van 1 persoon     €  75,00

Type II  : Kamers met directe toegang tot buitenterras en tuin     € 100,00  

              Een 2-persoonskamer op basis van 1 persoon     €  85,00

Type III : Derde of meer personen (10 jaar) op kamer d.m.v. slaapbank of vouwbed, inclusief ontbijt, per persoon     €  30,00 

               Voor kinderen van 4 tot 9 jaar berekenen wij een meerprijs van  €  15,00 

               Kinderen van 0 tot 3 jaar verblijven gratis.

 

ONTBIJT

Het ontbijt wordt geserveerd in de gezamenlijke ontbijtruimte, vanaf 07:00 uur tot 10:00 uur.

Bij mooi weer kan het ontbijt ook genuttigd worden op het aangrenzende terras met zicht op de prachtige tuin en vijver.

 

FACILITEITEN

Er is gratis parkeergelegenheid voorzien aan de B&B zelf.

Fietsen kunnen veilig gestald worden in de overdekte afsluitbare fietsenstalling, voorzien van een oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen.

Toegankelijk voor rolstoelen:   ja 

Er is ook een personenlift is aanwezig.

BELEID

  •          Check-in: tussen 15.00 uur en 18.00 uur - Andere tijden zijn mogelijk mits overleg.
  •          Check-out: 11.00 uur.
  •           Roken: enkel buitenshuis toegelaten.
  •          Huisdieren beperkt toegelaten, onder voorwaarden en na overleg vooraf!
  •          Aanvaarde betalingsmethoden:  Cash bij aankomst, Maestro, Visa,  Mastercard
  •          Annuleringsvoorwaarden: annuleren kan kostenloos tot 24 uur voor aankomst. Daarna berekenen wij 1 overnachting.

 

OMGEVING

B&B De Beekvallei is een uitstekende uitvalbasis voor iedere veeleisende toerist, van de wandelaar tot de fervente fietser of de cultuurliefhebber.
Voor shopping plezier is er het alom bekende en nabij gelegen Designer Outlet in Roermond en Maasmechelen Village in Maasmechelen.

 

RIVIERPARK MAASVALLEI

Van uit de tuin van de B&B vertrekt een wandelpad dat rechtstreeks naar het Rivierpark Maasvallei leidt. De fietsers kunnen onmiddellijk aansluiten op het fietsroutenetwerk dat hen kilometerslang langs de Maas en Maasplassen voert.

De Maas, een indrukwekkende regenrivier, boetseerde door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit mee. Grind, zand en klei vormen de basis voor een typische fauna en flora.

 

HISTORISCHE STEDEN EN MARKANTE DORPEN

Het Rivierpark Maasvallei kan ook niet los worden gezien van zijn rijke geschiedenis. Historische steden en markantedorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. De Maasvallei was immers o.a. als handelsverbinding van oudsher van groot strategisch belang. Enkele bewaarde kasteeldomeinen getuigen hiervan.

De pittoreske dorpjes en kleine steden vormen een ketting langsheen en rondom de Maas. Vanuit B&B De Beekvallei kan je te voet (6 km) naar het witte stadje Thorn dat eeuwen geleden een miniatuurvorstendom was. Het historische centrum van Thorn kent een beschermd stadsgezicht. Bezienswaardigheden zijn de met maaskeien geplaveide straatjes, de prachtige Abdijkerk en gemeentemuseum “Het Land van Thorn”.

Iets verder ligt "Fun Beach" bij het dorp Panheel, waar je kunt genieten van strand, watersport en andere leuke activiteiten. ( www.funbeach.nl )

Een prachtige markt vind je in Maaseik, de geboortestad van de gebroeders van Eyck (Lam Gods). Wandelen en winkelen in Maaseik zijn een 'must' als je in de buurt bent. Bezoek zeker eens het Apothekersmuseum aan de markt.

Aan de Nederlandse kant van de Maas vind je nog Susteren, Roosteren en het historische stadje Stevensweert.

Iets verder, maar de auto perfect bereikbaar voor een daguitstap, liggen Luik, Hasselt, Tongeren, Maastricht, Valkenburg...... Zelfs Aken en Keulen zijn een daguitstap waard.

 

VOOR WATERRATTEN

Kinrooi is ook een waterparadijs met een waaier van recreatiemogelijkheden. De grindwinning creeerde hier sinds het midden van de vorige eeuw enorme waterplassen. Die kregen een recreatieve bestemming. Waterliefhebbers hebben hier keuze genoeg. Hier leer je o.a. surfen en zeilen, huur je een boot, een stilsloep of een waterfiets, steek je met het veerpontje de Maas over naar Stevensweert of vaar je met de Paep van Meinecom III naar diverse bestemmingen.

Zonnekloppers relaxen op het prachtig aangelegde dag strand aan de Steenberg.

De grote Maasplassen zijn natuurlijk ook een ware droomlocatie voor vissers.